úterý 17. listopadu 2015

17. listopad 2015

Martin C. Putna, Protest proti fašismu.
Tolik negativní energie, která si dala sraz na Albertově, jsem ještě nezažil.

Nejsem přecitlivělý esoterik, ale chlap v letech, co už něco v životě zažil i napáchal, ale takovou koncentraci negativních emocí, takové stádo tuposti a hlouposti na jednom místě, to je unikát na který se těžko zvyká. Myslím, že naposledy to tu bylo s "Vlajkou".
A jak správě vystihl podstatu situace Martin C. Putna: "Kdo aktivně podporuje fašisty, je sám fašistou, Miloši Zemane."

Je potřebné podotknout, že na Albertově byly k vidění desítky stejných transparentů, desítky stejných triček a v okolí pak autobusy s hodně nepražskými značkami. Odhadem polovina demonstrantů mohla být dovezena na pivo do Prahy, ale je pravdou, že se k Albertovu hrnuly desítky natěšených křiklounů a při odchodu z Albertova to byl poměr tak 20 osob směr Albertov na jednoho, který šel opačným směrem.

Na piazzetě Národního divadla se proháněli kolaři, hrála kapela, což byla fajn akce, ale nijak se současným světem nekomunikující.

Odevzdávání karet pro příštího prezidenta minulo cílovou skupinu a nejpočetnějším účastníkem na Národní byly kolony Policejních aut.

U Národního muzea, nad Václavským náměstím, řvaly tisíce nácků a jen díky Policii se nesetkali s několika skupinami lidí pod koněm, kteří se přišli setkat ve jménu Dobré vůle.

Pak nastala chvíle na první reálný protest, tedy pochod na Hrad, s cílem připomenout prezidentu Miloši Zemanovi, že má dodržovat ústavu.
Ano, cestou jsem potkal mnoho dobrých lidí, známých a přátel a pan Martin C. Putna na konci pochodu přesně vyjádřil o co dnes především šlo na Albertově, ale je potřeba přiznat porážku.
Dnešní 17. listopad nevyhráli jen komunisti, ale i nacisti, xonofobové, atd. Hlavním vítězem ale byla hloupost a frustrace.

Zeman nejspíš vyhodnotil, že druhé volební jen s nespokojenými lidmi nedá a vsadil na kohokoli, kdo ho podpoří. Od ultrapravice, nácků, Svobodných, apod., přes pivní kulturu až ke komunistům. Ukazuje se, že egomaniactví a pomstychtivost jsou velmi nebezpečné vlastnosti.

Mimo setkání s přáteli při pochodu na Hrad je nutno vyzdvihnout jednu zásadní kladnou skutečnost. Policii se podařilo oddělit nácky a ostatní občany a nedošlo tak k přímé občanské konfrontaci, ke které zbrojí jejich prezident Miloš Zeman.