úterý 11. května 2021

Pravdoláskařské hovadiny

Foto: film: "The Father"
Lze poslouchat lháře s stávat se pěšákem lháře, bez vlastního myšlení nebo si shrnout fakta.
Tedy, přesněji řečeno, můj názor na fakta. 

1. Místopředseda vlády a předseda ČSSD Hamáček lže, jako když tiskne a ještě si myslí, že je to správná cesta pro politika. 

2. Stávající prezident Zleman dokáže i pietu za 30 tis. mrtvých zneužít a dělat si poťouchlou legraci z občanské opozice (MChD) a ještě k tomu zneužije všechny úředníky Hradu. 

3. Premiér poskakuje mezi Nejedlým z Hradu a dotacemi z EU tak mistrně, že mu všichni "odpovědní" raději nechávají proplácet miliony, aby se udržel stávající systém: "krademe všichni". 

4. Zcela podprůměrná politička, členka ČSSD, Maláčová, se naučila být drzá jak opice od zkušenějších a nebojí se svou pitomost prezentovat naprosto bez uzardění, protože: "tak to dnes funguje". 

5. Pod rouškou zasmrádlého Hradu a vekslácké sekty ANO se tu dějí věci, které překonávají největší zlodějiny devadesátek a hladové strany jako ODS, Trikolora +cosi, Okamůra, komunisti a další čekají, že si taky smlsnou nějakými kšefty. 

6. Proputinovská a pročínská scéna je takový tyjátr pro zábavu, neb veškerá ideologie je dávno překonána dolováním EU dotací a peněz z různých kapitol rozpočtu ČR. 

7. Slova jako morálka, etika, svědomí a pravda jsou stále platné pojmy, které se však, uchopené zlojedy, mají chápat jako iracionální pravdoláskařské hovadiny. Bez uvědomění si jejich obsahu však jakákoli cesta vede ke ztrátě obsahu a smyslu, tedy do zatracení. 

8. Sofistikovaný systém manipulace s ne-elitami je velmi smutný příběh, se kterým si málokdo ví rady. Řešení je přitom tak snadné. Stačí nelhat, nepřetvářet se, mluvit jasně, nebát se a nekrást. Ukázat, že žít v pravdě má smysl. 

9. Korunu všemu pak nasazují zoufalí intelektuálové, kteří svou roli prohráli a ve snaze se také přiživit ve veksláckém systému (svědomí za peníze) hlásají ještě větší hovadiny než trollové z Petrohradu. 

PS: Místo adekvátní fotky Hamáčka, Zlemana, Bureše nebo snad Maláčové, dávám, s ohledem estetickou hodnotu portrétů, fotku sira Anthony Hopkinse ze zfilmované divadelní hry, skvělého filmu: "The Father", který si tímto dovoluji doporučit. Přenést na diváka pocity hlavní postavy se tu podařilo zcela dokonale.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář. Vážím si ho.